28 Ağustos 2016 Pazar

The Dustaphonics - Johnny & Bo


Gitarist Yvan Serrano'nun çeşitli müzisyenler ve vokalistlerle çalıştığı proje grup The Dustaphonics, dördüncü albüm Johnny & Bo'yu sunar! Londra'nın saygın ve tanınmış isimlerinden biri ama Londra dışında öyle fırtınalar koparmamış bir grup olarak The Dustaphonics, funk, soul, R&B, rock'n roll, surf rock karışımı deli dolu bir müzik yapıyor. Bütün albümlerini zevkle takip etmiş biri olarak bu albüm vesilesiyle nihayet bu oluşuma duyduğum sevgiyi dile getirme fırsatı elde etmiş oldum. Adından ve kapağından bir miktar anlaşılacağı üzere Johnny & Bo, sadece The Dustaphonics'in değil, milyonlarca müzisyenin en büyük iki ilham kaynağı olan Ramones gitaristi Johnny Ramone ve Bo Diddley'e ithaf edilmiş. İlginç bir kombinasyon olduğu aşikar. Bu her telden çalan bir albüm görüntüsü hem Johnny, hem de Bo severlere çok keyifli dakikalar yaşatacaktır. Şahsen Johnny'ye bayılmam ama Bo Diddley dinlemek bünyeme hep iyi gelmiştir. Albüme adını veren parça, bu tuhaf ikiliyi aynı anda anımsatan çok fırlama bir beste ve aynı zamanda albümde çokça bulunan parlak anlardan sadece bir tanesi.

Grup her telden çalmasına çalıyor ama bu tellerin dekorunda çoğunlukla surf rock var. Ama kimi zaman rutinleşip uyuşuk bir yaz tembeline dönüşen surf şarkılarından farklı olarak hep başka maceralara atılarak var. Listen To The Showman Twang'in gururla başı çektiği bu grupta Tura Satana Tribute Song (ki adından da anlaşılacağı üzere kült film Faster, Pussycat! Kill! Kill!'in kült oyuncusu, aynı zamanda Serrano'nun da arkadaşı olan Tura Satana'ya ithaf edilmiş), yaz sıcağındaki hoş esinti gibi Dreams On Screen (Dolce Vita Dream) ve "karizmatik bir surf rock şarkısı nasıl olmalıdır" sorusunun en basit cevaplarından biri olabilecek enstrümantal Cachaça yer alıyor. Kapanıştaki jeneriklik Love Jinx'i dinlemek her seferinde büyük bir keyif benim için. Aynı keyfin süper bir funk rock versiyonunu Q Sounds Groove ile yaşıyorum. You Don't Love Me Anymore (ve aynı şarkının bir de nefesliler versiyonu) Johnny Ramone'ye The Dustaphonics dilinde selam gönderen ender şarkılardan biri. Ama surf de olsa, soul ve funk da olsa, Ramones'in o deli dolu atmosferi ince ince biryerlerden sızıyor.

Tüm bunlara ska türünün İngiliz temsilcilerinden The Specials şarkısı Gangsters ve Ike Turner imzalı kulak dolduran bir soul blues rock bestesi olan I'm Hurting adında iki adet de cover eklenince ortaya buram buram kalite kokan bir albüm çıkıyor. Johnny & Bo bittiğinde sanki üzerimden günün yorgunluğu alınmış, yenilenmişim gibi hissediyorum. Hani doktor olsam, aynı dertten muzdarip olanlara vitamin niyetine ilaç diye günde bir defa yazardım. Şarkılara harika seslerini solo veya geri vokal olarak veren afetleri Hayley Red, Aina Roxx, Kay Elizabeth diye ismen de analım, sevgi ve saygılarımızı da sunalım. Birçok şeyde olduğu gibi yapımda da emeği geçen Yvan Serrano'ya, çeşitli kaynaklarda önüne "efsanevi" kelimesi getirilen DJ Healer Selecta da eşlik etmiş. Tüm bu bilgiler ne işime yarayacak demedim, bu güzel insanlardan biriyle biryerlerde karşılaşırsam ya da takip etmek istersem bir kenara not alayım dedim. Çünkü Johnny & Bo gibi albümlere sıklıkla ihtiyaç duyuyorum ve bazen küçücük bir isim bile beni başka barlara, kulüplere, şarkılara, albümlere götürüyor.

1. You Don't Love Me Anymore
2. Johnny & Bo
3. Q Sounds Groove
4. Listen To The Showman Twang
5. Cachaça
6. Dreams On Screen (Dolce Vita Dream)
7. Gangsters
8. I'm Hurting
9. Tura Satana Tribute Song
10. You Don't Love Me (Horns)
11. Love Jinx (Instrumental)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder