31 Ocak 2009 Cumartesi

Issız Ada Radyosu Arşivi (Ocak 2009)

Billy Idol - Charmed Life
Yıl: 1990 ABD
Tür: Rock, New Wave
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Prodigal Son"
Malcolm Middleton - Into the Woods
Yıl: 2005 İngiltere
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Loneliness Shines"
Liz Wright - The Orchard
Yıl: 2008 ABD
Tür: Neo-Soul, Country Pop
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Speak Your Heart"
The Lucksmiths - First Frost
Yıl: 2008 Avustralya
Tür: Indie Pop, Indie Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Good Light"
Ours - Precious
Yıl: 2002 ABD
Tür: Alternative Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Kill the Band"
Depeche Mode - Music for the Masses
Yıl: 1987 İngiltere
Tür: Synthpop, Darkwave
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Never Let Me Down Again"
Micachu - Jewelery
Yıl: 2009 İngiltere
Tür: Indie Pop
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Vulture"
Thornley - Tiny Pictures
Yıl: 2009 Kanada
 Tür: Hard Rock, Pop Rock
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Changes"
 
South - With the Tides
Yıl: 2003 İngiltere
Tür: Alternative Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Loosen Your Hold"
French Kicks - Swimming
Yıl: 2008 İngiltere
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Abandon"
Tall Stories - Skyscraper
Yıl: 2009 ABD
Tür: Hard Rock
"F" Rate: 4/10
I.A.R. tavsiyesi: "Tomorrow"
Klimt 1918 - Just in Case We'll Never Meet Again
Yıl: 2008 İtalya
Tür: Alternative Rock, Post-Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Just in Case We'll Never Meet Again"
Bob Dylan - Under the Red Sky
Yıl: 1990 ABD
Tür: Singer/Songwriter, Folk Rock
"F" Rate: 8/10
I.A.R. tavsiyesi: "Handy Dandy"
The Thermals - Now We Can See
Yıl: 2009 ABD
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "You Dissolve"
 
Silversun Pickups - Swoon
Yıl: 2009 ABD
Tür: Alternative Rock, Indie Rock
 "F" Rate: 3/10
I.A.R. tavsiyesi: "There's No Secret This Year"
Ministry - Filth Pig
Yıl: 1996 ABD
Tür: Industrial Metal
"F" Rate: 8/10
I.A.R. tavsiyesi: "Lay Lady Lay"
The Strugglers - The Latest Rights
Yıl: 2008 ABD
Tür: Folk Rock, Americana
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Morningside Heights"
The Dismemberment Plan - Change
Yıl: 2001 ABD
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Sentimental Man"
Tommy Keene - In the Late Night
Yıl: 2009 ABD
Tür: Pop Rock
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Hide Your Eyes"
Pinback - Autumn of the Seraphs
Yıl: 2007 ABD
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Devil You Know"
 

26 Ocak 2009 Pazartesi

The Dø - A Mouthful


Bir Fransız erkek (Dan Levy) ve bir Finli kadın (Olivia B. Merilahtin) yan yana gelip bir albüm yapmaya karar verirlerse ne olur? Önce basitçe isimlerinin baş harflerini bir araya getirip başına da “the” koyarak isim bulma gereksizliğini kolayca atlatırlar. Ardından sıra müzikal rota çizmeye gelir ki zaten esas orijinallik orada ortaya çıkar. İşin müzikal kısmını Dan halleder, tatlı olduğu kadar olgun bir samimiyet içeren vokallerin hakkını vermek de Olivia’ya düşer. Artık arkadaş mı, sevgili mi, iş ortağı mı, Laurel-Hardy mi, Tom ve Jerry mi, Bonnie & Clyde mı ne derseniz deyin, The Dø folk, rock, pop, caz, soul malzemeleriyle şirinlik abidesi olduğu kadar karakter sahibi şarkıları A Mouthful adlı leziz bir albümle servise sunarlar. Playground Hustle, On My Shoulders, Searching Gold, Queen Dot Kong gibi tam olarak nereye, hangi türe ait olduğunu belli etmek istemezcesine bir dinamik + dramatik uçarılık insanın içini ısıtıyor.

Hadi o iç ısınması her bünyeye aynı sıcaklığı vermez diyelim. Amanın bir Unissasi Laulelet var ki (büyük ihtimal Fince), “yok bu da ısıtmıyor” diyenle maddi manevi tüm ilişkimi önce gözden geçirir, ardından yine uslanmıyorsa tümden keserim. Hani ilk başta sıradan gibi durur da, aslında içinde ne cevherler barındırdığını hissettiren albümler olur ya, sondan bir önceki şarkı Aha’ya gelince bunun da onlardan biri olduğuna tercüman oldu bu şarkı adeta. Vefasız sevgiliyi masum bir isyankarlıkla sorgulayan kusursuz On My Shoulders parçasına salaş bir klip çekmişler. Pek bi güzel olmuş. Albüm her bittiğinde doymuşluk ile yeniden acıkma duygusu iç içe geçiyor sanki. A Mouthful gibi indie albümler gönül telimi titretiyor, baştan çıkarıyor, “sen misin play tuşuna basan” diye canımı yakıyorlar. Alkol gibi dudağa bir kez değdiler mi, iflah olmamı engelliyorlar.

1. Playground Hustle
2. At Last
3. On My Shoulders
4. Song for Lovers
5. The Bridge is Broken
6. Stay (Just a Little Bit More)
7. Unissasi Laulelet
8. Tammie
9. Queen Dot Kong
10. Coda
11. Searching Gold
12. When was I Last Home ?
13. Travel Light
14. Aha
15. In My Box

23 Ocak 2009 Cuma

Anna Maria Jopek - ID


Kapağa bakarak kolaylıkla Mariah Carey ile aynı mağazadan giyinen bir bayan izlenimine kapılabileceğiniz Anna Maria Jopek’in ID isimli son albümü, pop caz diye tabir edilegelmiş bir karışımın, seviyeli pop yanının ağırlığını biraz daha hissettirdiği türden kaliteli bir yapım. Polonyalı Jopek, bununla beraber 10. albümünü çıkarmış bulunuyor. Ünlü caz ustası Pat Matheny ile çalışmaları, İstanbul ve Ankara’da konserler vermesi, 1997 yılında Eurovision şarkı yarışmasına Polonya adına katılıp 11. olması türünden garnitür bilgiler dışında en önemli özelliği büyüleyen sesi şüphesiz. Skłamałabym, Samej Cię Nie Zostawię, Pierwszy Dzien Reszty Naszego Zycia, Zrób Co Mozesz gibi haşarat duasına benzeyen isimlerden oluşan şarkıları, o büyüleyen sesin güçlü bir müzikal altyapı ve tecrübeyle harmanlanmış olduğunu daha ilk dinleyişte fark ettiriyor. Şehre hakim bir konumda gece kent ışıklarına bakarak bir iki kadeh yuvarlama konforunu belki sadece bir dekor, belki de o ışıklı gecenin kendisi haline getirebilecek kapasiteye sahip şarkılar bunlar.

Elbette bu müziği hep dünyaya düşen bir melek olduğunu düşündüğüm Aziza Mustafa Zadeh müziği ile kıyaslamadan edemiyorum. Haliyle onun kadar üstün nitelikli bulmadığımı da belirteyim. Aziza dinlediğim her gün, onu dinlemediğim günlerden farklıdır. İkisi arasındaki etnik teknik farklılıklar seziliyor. Karşılaştırmamak gerek aslında. Niye böyle yaptım bilmiyorum. Fakat bu Anna Maria Jopek’i asla niteliksiz ve tekniksiz yapmıyor. Dışarıdan verdiği Cosmo kızı görüntüsünün arkasında sesi güzel, kendi güzel (ne güzeli, düpedüz seksi!), ama bunun yanında müzikal kalitesinden ödün veremeyen bir caz kadını duruyor. Böyle elit bir müziğin 97’den beri büyülü vokallerinden biri olarak anılmak, bu işin saygın isimleriyle çalışmak o kadar kolay olmasa gerek. İlk başlarda kendisiyle dostça el sıkışıp (hatta yanaklarından öpmek suretiyle) ayrılacağımı düşünmüştüm. Ama sanırım yakında yılları geriye alarak tekrar görüşeceğiz.

1. Claude
2. Sprobuj mowic kocham
3. Niepojete i ulotne
4. ID
5. To co nienazwane
6. Zrob co mozesz
7. Cisza na skronie, na powieki slonce
8. Soul Dealer
9. Samej cie nie zostawie
10. Nagle
11. Daleko

20 Ocak 2009 Salı

Marnie Stern - This Is It & I Am It & You Are It & So Is That & He Is It & She Is It & It Is It & That Is That


Zıvanadan çıkmış, öte yandan kendi zıvanasını oluşturup bir uyum sağlamış olduğunu hissettiren gitar, bas, davul üçlüsü ve onlara ayak uydurmakta zorlanmayan mahallenin delisi bir vokal Marnie Stern’in ikinci albümünü tanımlayabilir. Rock müziğin deneyselliğe ne kadar açık olduğunu gösteren örneklerden biri. Zaten künyesinde deneysel rock, noise rock gibi ifadeler var. Aslında albümün çılgın ismi bile içinde cereyan eden müzik hakkında biraz fikir vermeli. Kolayca dahil olamadığınız bir rock icra edilmekte. Çekirdek enstrumanlardaki hakimiyetin farkına varmak fazla zaman almıyor. Tek sorun şarkıları benimsemek ki o noktada epey çaba göstermek lazım. Eminim Sonic Youth elemanları bayılmıştır bu albüme. Stern, Venus dergisinin 2008 ilkbahar sayısında “Tüm Zamanların En İyi Kadın Gitaristleri” arasında yer almış. 2008 Plug Müzik Ödülleri’nde ise “Yılın Kadın Sanatçısı” seçilmiş. Müzikal dehasını böyle bir müzikle sunması ise popülerliğe karşı aldığı tavrın bir yansımasıdır belki. Söylenenlere bakıp Joe Satriani tarzı bir virtüözlük akla gelmesin. Hakkında okuduğum eleştirilerde hiç denk gelmedim ama şu bas, davul, vokal, gitar dörtlüsünün yarattığı sinerjiye ve albümün bazı anlarına bakarak utanmasam “Dişi Primus” diyeceğim.

Yine okuduğum eleştirilerin satır arasında geçen davulcu Zach Hill’i de gerçekten merak ederek 2008 solosu Astrological Straits'i dinledim. Stern ile arasındaki müzikal benzerlik bir yana, ahtapot olduğunu düşündüğüm (yok yok, emin olduğum!) Zach Hill’in davul şaheseri olan, lakin “şarkı” demeye bin şahit isteyen bestelerinin deneyselliği beni hiç sarmadı. Hepsinin ötesinde kesin olan, Stern’in olağanüstü bir müzisyen olduğu. Şu adını ancak copy/paste ile yazabildiğim son albümü sıradışı rock parçalarından hoşlananlara ilaç gibi gelecektir. Ama can sıkıldığında oturup herhangi bir Marnie Stern şarkısı dinleyebilmek için biraz daha Marnie Stern çalışmam gerek. Yine de Prime’ı, Ruler’ı, The Devil's In The Details’i her dinleyişimde, sadece soundcheck yapıp sahneden inen bir grubun yarattığı türden şaşkınlık yaşıyorum sanki. Albümün en iyisi ise bana göre kesinlikle Steely

1. Prime
2. Transformer
3. Shea Stadium
4. Ruler
5. Crippled Jazzer
6. Steely
7. Package Is Wrapped
8. Simon Says
9. Vault
10. Clone Cycle
11. Roads? Where We're Going We Don't Need Roads
12. Devil Is in the Details

18 Ocak 2009 Pazar

Oasis - Dig Out Your Soul


1990’ların ilk yarısında patlayan Brit Pop akımının Blur ve Suede ile birlikte en mühim isimlerinden olan Oasis, Noel ve Liam Gallagher biraderlerin önderliğinde, biri konser olmak üzere 8. albümlerini çıkarmış bulunuyorlar. Kendi tabirleriyle dünyanın en iyi grubu olduklarından, fena halde şişmiş egolarına, başka müzisyenlere yönelik itici beyanatlarına, kavgacı kişiliklerine ve yıllar geçtikçe sönen parlaklıklarına rağmen bir şekilde ayakta duran, albümler yapıp konserler veren grup aslında 1994 yapımı ilk albümleri Definitely Maybe’den itibaren kendi çapında bir efsane. Aralarında Chemical Brothers, Lars Ulrich, Johnny Depp (ki kendisinin grubun Be Here Now albümünde bir şarkıda gitar çaldığı söylenir), Robert Carlyle, Paul Weller gibi ünlü isimlerin bulunduğu milyonlarca hayranı bulunan Oasis’in tüm yükü, neredeyse bütün şarkıları yazan büyük birader Noel’in omuzlarında. Noel ve Liam ikilisinin sataşmadığı grup çok az. Birçok ünlü isim, Oasis adını duyduğunda üzerime sıçramasın diyerek etraflarından dolaşmakta. Uyuşturucu partileri, ödül törenlerinde ve otel odalarında çıkarılan rezaletler, Beatles ile gerekli gereksiz mukayeseler gibi daha bir sürü vukuatın sahibi grup, bugüne kadar müzik dünyasına birçok güzellik katmayı da ihmal etmedi.

Benim favorim sadece Oasis’in değil, aynı zamanda tüm zamanların en sevdiğim albümlerinden bir olan (What’s The Story) Morning Glory’dir. İsim şarkısıyla, Wonderwall ile, Some Might Say ile, Roll With It ile, her şeyi ile muazzam bir albümdür. Sonrası ise bana göre tek tük favorilerim dışında o kadar parlak değildir. Muhtelif albümlerinde yer alan The Hindu Times, Lyla, Little By Little, The Importance Of Being Idle, Fuckin' In The Bushes ve savaş helikopterlerinin havada uçuştuğu enfes klibi ile kocaman bir şarkı olan D'You Know What I Mean? haricinde aklımda pek bir şey kalmadı. Tabi Noel’in çeşitli dergilere verdiği olağanüstü röportajları unutmamak gerek. Kendimi Bukowski okur gibi hissettiğim, içinde serseri bir bilgeliğin, bolca ukalalığın, engin bir hazırcevaplılığın yattığı bu söyleşiler keşke toplanıp bir kitap haline getirilse…

Yıl 2008 ve yine bir Oasis albümü. Adı Dig Out Your Soul. Değişen bir şey yok. Onlardan yeni bir Morning Glory beklemeyi bırakalı çok oldu. Bag It Up diye marşımsı ve sıkıcı bir açılıştan sonra gelen The Turning gibi parçalar, ne kadar yavan olursa olsun Oasis’in çıkardığı her albüme kulak verme isteğimi önleyememin sebebi oluyor. The Turning ile birlikte Falling Down, (Get Off Your) High Horse Lady ve sert blues Ain’t Got Nothin’ dışında cazip bir parça bulamadım. Kaset çağında (What’s The Story) Morning Glory gibi bir başyapıtla tanışmanın tatlı nostaljisi ile bir daha öylesini göremeyecek olmanın burukluğu birbirine giriyor. Şimdilerde MP3 ile kovalıyoruz her şeyi. Kaset de olsa, MP3 de olsa değişmeyen tek şey, şarkıların yıllar boyu içlerinde taşıdıkları ruh oluyor.

1. Bag It Up
2. The Turning
3. Waiting For The Rapture
4. Shock Of The Lightning
5. I'm Outta Time
6. (Get Off Your) High Horse Lady
7. Falling Down
8. To Be Where There's Life
9. Ain't Got Nothin'
10. Nature Of Reality
11. Soldier On

13 Ocak 2009 Salı

Goldfrapp - Seventh Tree


Allison Goldfrapp olması muhtemelden hep daha fazla gizemli gelmiştir bana. 2000 tarihli ilk albümü Felt Mountain, onun türüne tam manasıyla açık olmadığım bir döneme denk gelmişti, anlayamamıştım kendisini. Ardından Black Cherry ve Supernature ile anladım ki, bu kendi ve sesi olağanüstü güzel kadını takip etmeyi bırakmak çok ayıp bir şeymiş. İlk albüm Felt Mountain, Tricky ve Orbital ile takılan bir hatuna göre oldukça gotik, hatta biraz da ürkütücü bir atmosfere sahipti diye anımsıyorum. Ama sonraki albümlerinde trip hop hamuruna yavaştan daha alternatif pop ve vokal ağırlıklı electronica’yı katık etmiş olmasıyla adeta kendini buldu diye düşünüyorum. Marifet değil ama birkaç enfes klibi ile MTV’nin bile ilgisini cezp etmeyi başardı.

Son albüm Seventh Tree yine karanlık, yine soğuk ve yine seksi! Bir lunaparkta herkes çekip gittikten sonra kaydedilmiş bir albüm adeta. Meleksi vokali ve orkestrasyonu ile dikkat çeken, içinde tuhaf bir mutluluk barındıran Clowns ile açılış yapıyor. Ardından gelen Little Bird, ilk yarısı yine benzer şekilde ilerliyor, ama sonraki yarısında birden Massive Attack’leşiyor. Eat Yourself, A&E, Road To Somewhere, gibileri yanında albümün tek tempolu parçası Caravan Girl ve içinde 70’ler soulundan tınılar da bulunan Cologne Cerrone Houdini parçaları dikkate değer. Ama dinledikçe diğerlerini de kazanacakmışsınız gibi bir duygu hep kenarda bekliyor. Karanlığını aydınlığı ile harmanlayan kadın vokalleri her daim sevmiş olanlar, maskülen trip hop parçalarında hep vokal olarak kalmış kadınların da kendilerinden emin şekilde kendi ayakları üzerinde durabileceklerini düşünenler daha bir seveceklerdir kendisini.

1. Clowns
2. Little Bird
3. Happiness
4. Road To Somewhere
5. Eat Yourself
6. Some People
7. A&E
8. Cologne Cerrone Houdini
9. Caravan Girl
10. Monster Love

9 Ocak 2009 Cuma

Seth Lakeman - Poor Man's Heaven


1977 doğumlu Seth Lakeman'ın 2008 tarihli Poor Man's Heaven albümünü ilk dinlediğimde “ne güzel, yeni bir arkadaş daha kazandık” diye düşünürken kendisinin bundan önce üç albümü daha olduğu gerçeğini öğrenince şaşırdıım. The Punch Bowl (2002), Kitty Jay (2004) ve Freedom Fields (2006) adlarını taşıyan bu üç albüm çeşitli site ve dergilerden yüksek ratingler, yıldızlar elde etmiş hem de. Seth Lakeman, İngiliz folku yapan, nakarata önem veren, bağırıp çağırmayan, ama aynı zamanda fısıldamayan bir adam. Çok şeker, çatırdamayan, gayet pop bir ses rengi var. Sevdiğinden, folk duyarlılığın getirdiği pastoral zenginliklerden, şiirsel tasvirlerden, balina avından bahseden şarkılar var Poor Man's Heaven'da.

Dozajı iyi ayarlanmış akustik besteler zaman zaman sıksa da en azından yormuyor. İkisinin arasında çok ince bir çizgi olduğu görüşündeyim. Akustikler yanında davula ve kemana da çok önem veren bir müzik icra ediyor. Özellikle kemanın sağladığı “irish” hava, insana litre litre bira tüketme arzusu uyandıracak derecede denebilir. Ama ertesi sabah geriye ne kalır tam bilemem. Bir İrlanda sokak marşı edasıyla salınan The Hurlers ile açılıp, albüm sınırları dahilinde benim en büyük favorim olan Sound Of A Drum ile kapanan albümde diğer beğendiklerim The Hurlers ile birlikte Crimson Dawn, Race To Be King ve Feather In The Storm oldu. Bu durumda “kendisini bundan sonra takip edeceğim”den önce tersine, önceki üç albüme bir ara göz atmak gerekecek.

1. Hurlers
2. Feather In A Storm
3. Crimson Dawn
4. Blood Red Sky
5. Solomon Browne
6. Cherry Red Girl
7. I'll Haunt You
8. Race To Be King
9. Poor Man's Heaven
10. Greed And Gold
11. Sound Of A Drum

8 Ocak 2009 Perşembe

Eisbrecher - Sünde


Almanca’da “buz kıracağı” ya da “buzkıran” anlamına gelen Eisbrecher, müzik piyasasının tür ismi uydurma kabiliyetine binaen Endüstriyel Rock olarak nitelendirilen bir müzik yapıyor. Hem Alman, hem de endüstriyel olması itibariyle ilk elden Alman panzerleri Rammstein’i çağrıştıracaktır. Dinlemeye başladığınızda bu çağrışım yerini “ama bu Rammstein’in kopyası!” veya “ama bu Rammstein!” gibi tepkilere bırakabiliyor. Adamın üstüne üstüne gelen o zebellah vokaller, endüstri mamulü gitar-davul-klavye üçlüsü ve Rammstein dinlerken kapılınan gotik gerilim duygusu yerli yerinde. Tabii Eisbrecher bir Rammstein olmadığından dolayı pek çok dinleyenin gözünde kopya muamelesi görebilir. “E siz de onlara bu kadar benzemeseydiniz” desek haklıyız. Ama albümü dinlediğiniz süre boyunca Rammstein önyargısını sildiğiniz vakit gerçekten sıkı bir albümün keyfine varıyorsunuz. 

Die durch die Hölle gehen gibi düpedüz bir heavy metal yanında Alkohol gibi dans pistlerinde sırıtmayacak açılımlar da var. Hatta Herzdieb ve Kuss parçalarında sanki Depeche Mode altyapısıyla düet yapmışlar fikrine kapılabiliyorsunuz. This is Deutsch parçasının girişini duyunca 80’li yılarda olay yaratmış Trio’nun Da Da Da hadisesi aklınıza geliyor. Albümün sonuna bu parçanın bir de remiksini koyarak, endüstriyel rock gruplarının elektronik müziğe yatkınlıklarını cümle aleme gösterme modasına uymuşlar. Gerek de yokmuş gerçi. Beğendiklerim Komm süsser Tod, Alkohol, Mehr Licht ve Zu Sterben oldu. Sonuç olarak Rammstein olunmaz, doğulur demek lazım. İçinde bu kadar Rammstein adı geçirmeyi bile başardıklarına göre hiç de boş olmadıkları anlaşılmıştır.

1. Kann Denn Liebe Suende Sein
2. Alkohol
3. Komm Suesser Tod
4. Heilig
5. Verdammt Sind
6. Die Durch Die Hoelle Gehen
7. Herzdieb
8. 1000 Flammen
9. This Is Deutsch
10. Zu Sterben
11. Mehr Licht
12. Kuss
13. This Is Deutsch
14. Blut Und Traenen
15. Alkohol
16. Kann Denn Liebe Suende Sein

6 Ocak 2009 Salı

Julie Delpy - Julie Delpy


2 Days In Paris sonrası bir albümü olduğunu öğrendiğim Julie Delpy’nin kendi adını taşıyan 2003 tarihli albümünü tanıtayım istedim. Sinemada yapmadığı iş kalmayan bu kadın aynı zamanda çok iyi de bir şarkıcı. Duru sesini her tür şarkının kalıbına uydurabilen bir sıradanlıkta salınıyor. Her tür derken tutup heavy metal söylediğini de düşünmezsiniz elbette. Tabiî biraz film sonrası gaza gelmişliğim de var, o yüzden beğenmiş de olabilirim. Zaten abartısız oyunculuğunu beğendiğim bir aktrisin yapacağı müzik albümüne de sırtımı dönüp yürüyemezdim. Belki yürürdüm de Julie Delpy'ye yapılmaz bu.

Genel olarak yumuşak folk şarkılarından oluşan albüm, defalarca dinlenecek türden bir ezgiler bütünü değil. Lakin içerisinde çeşitli türlere ziyaretler bulunan hoş şarkılar bulunmakta. Açılışı My Dear Friend isimli bir baladla yapan Delpy’nin benim dikkatimi çeken parçaları şık bir country olan Mr. Unhappy, rock kulvarında yüzen Lame Love ve She Don’t Care, Fransızca olarak okuduğu, banjonun renk kattığı Je t'aime Tant, Portishead ve Morcheeba etkileri taşıyan Something A Bit Vague, ve astronomik ninni A Waltz For A Night oldu. Tabi böyle albümlerde her şeyin başı hüzün. Kah dipten, kah doğrudan. Koltuğunda bir sürü karpuz taşıyan Julie Delpy, şarkıcılık yönünden de hiç yadırganmayan bir yeteneğe ve güzelliğe sahip.

1. My Dear Friend
2. Mr Unhappy
3. Lame Love
4. Ready to Go
5. Je T'Aime Tant
6. Something a Bit Vague
7. Black & Gray
8. A Waltz for a Night
9. She Don't Care
10. And Together
11. An Ocean Apart
12. Time to Wake Up

2 Ocak 2009 Cuma

Yılın Albümleri (2008)



1. R.E.M. - Accelerate
2. Sons & Daughters - This Gift
3. The Raconteurs - Consolers Of The Lonely
4. Yoav - Charmed And Strange
5. Thievery Corporation - Radio Retaliation
6. Deerhoof - Offend Maggie
7. Amadou & Mariam - Welcome To Mali
8. Ladyhawke - Ladyhawke
9. Kings Of Leon - Only By The Night
10. The Dø - A Mouthful
11. Fleet Foxes - Fleet Foxes
12. Meiko - Meiko
13. Blitzen Trapper - Furr
14. TV On The Radio - Dear Science
15. The Duhks - Fast Paced World
16. Bon Iver - For Emma, Forever Ago
17. The Rosebuds - Life Like
18. Annuals - Such Fun
19. Delays - Everything's The Rush
20. Oszibarack - Plim Plum Plam
21. Juno Soundtrack
22. Duffy - Rockferry
23. Your Vegas - A Town And Two Cities
24. John Mellencamp - Life Death Love and Freedom
25. Sigur Ros - Med Sud i Eyrum Vid Spilum Endalaust


26. Owl City - Maybe I'm Dreaming
27. Emiliana Torrini - Me And Armini
28. Sia - Some People Have Real Problems
29. The Hold Steady - Stay Positive
30. Amy Macdonald - This Is The Life
31. Mates Of State - Re-Arrange Us
32. Nick & Norah's Infinite Playlist Soundtrack
33. French Kicks - Swimming
34. Rokia Traoré - Tchamantché
35. Matt Duke - Kingdom Underground
36. Eagles Of Death Metal - Heart On
37. Gnarls Barkley - The Odd Couple
38. Fort Knox Five - Radio Free DC
39. Yasemin Mori - Hayvanlar
40. Uh Huh Her - Common Reaction
41. Headless Heroes - The Silence Of Love
42. RocknRolla Soundtrack
43. Poets Of The Fall - Revolution Roulette
44. Dar Williams - Promised Land
45. The Script - The Script
46. Lindsey Buckingham - Gift Of Screws
47. Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark
48. Hellsongs - Hymns In The Key Of 666
49. The Ting Tings - We Started Nothing
50. Santigold - Santigold
 

51. Pop Levi - Never Never Love
52. Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head
53. Vanessa Paradis - Divinidylle Tour
54. Dengue Fever - Venus On Earth
55. Tom Morello: The Nightwatchman - The Fabled City
56. Maybeshewill - Not For Want Of Trying
57. Live - Live At The Paradiso Amsterdam
58. Enya - And Winter Came
59. Nitin Sawhney - London Undersound
60. Faded Paper Figures - Dynamo
61. Priscilla Ahn - A Good Day
62. Nazareth - The Newz
63. Motörhead - Motörizer
64. The Dresden Dolls - No, Virginia...
65. Shiny Toy Guns - Season Of Poison
66. My Morning Jacket - Evil Urges
67. A.R. Rahman & M.I.A. - Slumdog Millionaire Soundtrack
68. Cloud Cult - Feel Good Ghosts
69. Dungen - 4
70. The Whigs - Mission Control
71. Beck - Modern Guilt
72. She & Him - Volume One
73. The Cure - 4:13 Dream
74. King Khan & The Shrines - The Supreme Genius Of King Khan & The Shrines
75. White Denim - Workout Holiday


76. Greg Laswell - Three Flights From Alto Nido
77. Gregory & The Hawk - Moenie And Kitchi
78. Robert Forster - The Evangelist
79. The Mountain Goats - Heretic Pride
80. The Hellacopters - Head Off
81. Portishead - Third
82. Moscow Olympics - Cut The World
83. Van She - V
84. Graham Day & The Gaolers - Triple Distilled
85. Copeland - You Are My Sunshine
86. Ida Maria - Fortress Round My Heart
87. Anna Maria Jopek - Id
88. Marnie Stern - This Is It & I Am It & You Are It & So Is That & He Is It & She Is It & It Is It & That Is That
89. The Gaslight Anthem - The 59 Sound
90. Van Canto - Hero
91. The Dirtbombs - We Have You Surrounded
92. Savia - Fragile
93. Hot Chip - Made In The Dark
94. Bloc Party - Intimacy
95. Foxboro Hot Tubs - Stop Drop And Roll!!!
96. The Kills - Midnight Boom
97. Secret Machines - Secret Machines
98. Goldfrapp - Seventh Tree
99. Elliott Brood - Mountain Meadows
100. Ana Laan - Chocolate & Roses

1 Ocak 2009 Perşembe

Yılın Şarkıları (2008)



1. Bob Dylan - Dreamin' Of You
2. Fleet Foxes - Blue Ridge Mountains
3. Annuals - Hot Night Hounds
4. The Raconteurs - Attention
5. Dungen - Det Tar Tid
6. Yoav - Club Thing
7. Greg Laswell - Comes And Goes (In Waves)
8. Scarlett Johansson - Falling Down
9. Blitzen Trapper - Lady On The Water
10. Ladyhawke - My Delirium
11. Tom Morello The Nightwatchman - The Fabled City
12. Amadou & Mariam - Masiteladi
13. Get Well Soon - You/Aurora/You/Seaside
14. R.E.M. - Supernatural Superserious
15. Amy Macdonald - This Is The Life
16. Sons & Daughters - Split Lips
17. Farewell To Freeway - Convictions
18. Kings Of Leon - Use Somebody
19. Deerhoof - The Tears and Music Of Love
20. Kasey Chambers & Shane Nicholson - The Devil's Inside My Head
21. Yasemin Mori - Arjantin
22. Angus & Julia Stone - Just A Boy
23. Flogging Molly - Punch Drunk Grinning Soul
24. We Are Scientists - After Hours
25. Tift Merritt - My Heart Is Free
26. Van She - Changes
27. O.A.R. - Whatever Happened
28. Headless Heroes - The North Wind Blew South
29. The Script - Breakeven
30. The Duhks - Magalenha
31. Your Vegas - I Wish You Were Somewhere Else
32. Coralie Clément - Houlala
33. Uh Huh Her - Say So
34. Alex LLoyd - Special
35. Meiko - Boys with Girlfriends
36. Oszibarack - Surfin' Safari
37. Rokia Traoré - Tounka
38. Emiliana Torrini - Jungle Drum
39. Razorlight - Wire To Wire
40. The Dø - On My Shoulders
41. Maria Mena - Nevermind Me
42. Faded Paper Figures - Logos
43. Lizz Wright - Speak Your Heart
44. Tiesto Vs. The Cary Brothers - Ride (Tiesto Remix)
45. Nazareth - Gloria
46. Bon Iver - re: Stacks
47. Tricky - Slow
48. Rachael Yamagata - Accident
49. Matt Duke - Spilt Milk
50. Duffy - Mercy
51. Thomas Tantrum - Trust Rhymes With Crust
52. Ida Maria - Oh My God
53. Dar Williams - Book Of Love
54. Mates Of State - Now
55. The September When - King For A Day
56. Owl City - On The Wing
57. The Rosebuds - Concordia Military Club
58. Badem - Kalpsiz
59. Tantric - The One
60. Priscilla Ahn - Opportunity To Cry
61. Lo Fine - Words Like We
62. Michael Cera & Ellen Page - Anyone Else But You
63. Hush - Imperfect
64. Anouk - Modern World
65. Shiny Toy Guns - Ghost Town
66. Gnarls Barkley - Going On
67. Andy Yorke - Found The Road
68. Polarkreis 18 - The Colour Of Snow
69. Aimee Mann – Freeway
70. Shearwater - Century Eyes
71. Kaki King - Pull Me Out Alive
72. Carolina Liar - I'm Not Over
73. Noah & The Whale - 2 Atoms In A Molecule
74. Maroon 5 feat. Rihanna - If I Never See Your Face Again
75. Ana Laan - Low-Tech Lady
76. Fort Knox Five feat. Mustafa Akbar - The Spirit Of '75
77. Bombay Bicycle Club - Evening / Morning
78. Justin Nozuka - Down In A Cold Dirty Well
79. Matt Costa - Lilacs
80. Jersey Budd - She Came Back
81. Reamonn - Broken
82. The Ting Tings - Fruit Machine
83. It's A Musical - Ball Of Joy
84. James Yuill - The Ghost
85. Keane - Spiralling
86. Ingrid Michaelson - Be OK
87. Herman Düne - Baby Baby You're My Baby
88. Copeland - Good Morning Fire Eater
89. The Audreys - Chelsea Blues
90. Hellsongs - We’re Not Gonna Take It
91. The Strugglers - Morningside Heights
92. Backyard Babies - Fuck Off and Die
93. Kerli - I Want Nothing
94. Sunny Day Sets Fire - Stranger
95. Keziah Jones - Nigeria We Hail Thee
96. Danny Rocco - Outta Sight
97. Bloc Party - One Month Off
98. Brooklyn Funk Essentials - Work It Out
99. The Zutons - Bumbag
100. Playradioplay - My Attendance Is Bad But My Intentions Are Good